BEHANDLINGAR


InreFokus


Speciella datum

00

00

00

13

 

Minska på stressen


Meditation och avspänning


Stanna upp och landa 

Nytt! Healing 60 min.
Energi:n som kommer till dig är från din källa.

Ayurvediska behandlingar - en bättre återhämtning är svår att finna

En ayurvedisk massage gör inte ont utan är djupt avslappnande med sköna behagliga svepande rörelser och ekologisk varm olja där olika välgörande örter, speciellt anpassade för dig kan kokas in vid behov.


Du kan släppa tankar på allt annat omkring dig och genom att följa med i rörelserna (om du orkar hålla dig vaken) nå ett slags meditativt tillstånd och djup skön avslappning som din kropp så väl behöver för att återhämta sig.


Ayurvedisk massage fokuserar på att lösa upp spänningar i kroppen, frigöra toxiner samt främja djup avslappning. På så sätt stöttas kroppens egen förmåga till läkning och vitalitet. Massagen påverkar både kropp och sinne och är  välgörande, stärkande.

   


Behandlingen återfuktar huden, blodcirkulationen ökar och muskler mjukas upp och spänningar släpper. Vid upprepad behandling avhjälps stela leder, rygg- och sömnproblem. Långa cirkulära rörelser underlättar energiflödet i hela kroppen på ett njutningsfullt sätt


I grunden används sesamolja. Sesamoljan har en rad positiva effekter på huden men även i kroppen, den går  in i kroppen och smörjer även invärtes.


Effektiv mot inre mental stress

Huden är kroppens största sinnesorgan och genom att tillföra positiva impulser kan hela vår organism stärkas.

De olika behandlingarna har specifika rörelser och scheman som upprepas under behandlingen. Du kommer till slut släppa kontrollen och sinnet för du helt enkelt inte orkar hålla reda på varje rörelse. Det är meningen, och gör behandlingen särskild effektiv för återhämtning och mental stress.


Ayurveda


Ayurveda är en flera tusen år gammal metod för hälsa och välbefinnande och kan enkelt översättas till “kunskap om livet”. Med rötter i Indien är ayurveda en holistisk vetenskap som ser till både kropp, sinne och själ.

Principen för ayurveda kan sammanfattas med orden “Förebyggande är bättre än bot”. Fokus ligger på att genom en sund livsstil med goda rutiner, diet och utrensning stärka sin hälsa så att sjukdomstillstånd inte uppstårEn utvärtes behandling anses i Ayurveda vara lika effektiv som en invärtes behandling.


Behandlingen görs i tystnad eftersom syftet är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. I vilan efter behandlingen startar läkandet och kroppen självreparerande mekanismer aktiveras.


Under behandlingarna får du även jobba lite med din andning för att bättre nå ett avslappnat tillstånd och för att tillgodogöra dig behandlingen bra.


Alla nedanstående behandlingar avslutas med 10-15 min. vila som tillkommer till utsatt behandlingstid.

Denna vila är viktig då mycket av återhämtningen i kroppen sker under vilan.


OBS! Viktigt att tänka på när du bokat en behandling är att du efteråt ej är uppbokad på något annat. Så att du genom att gå hem kan ta det lugnt efter behandlingen kan tillgodogöra dig den till fullo. Grundspännings-nivå:n i kroppen sänks rejält. Och tempot  som vi omger oss med, vet vi alla är högt. Så låt kroppen vila i lugn hemmamiljö efter behandling.


BEHANDLINGAR


   

ABHYANGA MASSAGE

100 min 1300 krLÄTT,TRYCK,AVSLAPPNANDE,

LÖSER OCKSÅ UPP DJUPT LIGGANDE SPÄNNINGAR I KROPPEN

Helkroppsmassage med varm specialpreparerad olja för din dosha-typ. Massagen ges med ett ganska lätt tryck, svepande rörelser över hela kroppen och är mycket avstressande. Systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna, svepande rörelser. Ingår gör även hand-, fot-, ansikte- och huvudmassage.

Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne.


Healing och lätt beröring


60 min / 700 krHealing betyder läkning.

En healer är inte den som helar dig men den skapar trygghet och rymd omkring dig för att du ska få kontakt med din egen kraft.


Healing är energi, är kraftfull och hjälper dig se och känna det du behöver just nu för att återskapa balans i dig.


Healing arbetar på alla nivåer, fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt och öppnar för att din kropp ska få chans att harmonisera med själen.


Energi:n som kommer till dig är från din egen källa.


Den helande energin jobbar för att minskar stress, blockeringar, smärta, fysiska och mentala obalanser.


Avslappnande och bra vid inre stress. 

 

Marma, varm olja och healing


90 min / 1300 krMYCKET AVSLAPPNANDE

Aktivering av marmapunkter med hjälp av mycket lätt beröring, speciell utvalda eteriska oljor och uppmärksamhet stimuleras och renas kroppens marmapunkter.


Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till även andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Behandlingen avslutas med marma som ger en djup vila.


Behandlingen startar med huvudmassage och att olja läggs på rygg och nacke.

Går sedan över kroppen med varm olja, berörings massage, under behandlingen ges healing.


Healing betyder läkning.
En healer är inte den som helar dig men den skapar trygghet och rymd omkring dig för att du ska få kontakt med din egen kraft.


Healing är energi, är kraftfulloch hjälper dig se och känna det du behöver just nu för attåterskapa balans i dig.


Healing arbetar på alla nivåer, fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt och öppnar för att din kropp ska få chans att harmonisera med själen.SWEDANA-BEHANDLING ges endast i kombination med annan behandling


Behandlingstid: 20-35 min  


VÄRMEBEHANDLING. Renar  med vattenånga ut gifte/toxiner i kroppen. Balanserande och värmande in djupt in i kroppen. Rekommenderas separat eller efter en  massagebehandling då toxiner som lösts upp under massagen lättare förs ut ur kroppen.

Denna behandling är perfekt att lägga till efter massage, du får vara beredd på att du behöver ro och vila efter, då det energi för kroppen, en utrensning. Mkt bra vid stelhet och värk i kroppen.Hälsorådgivning

 

60 min -  700 kr


Efter Ayurvedisk pulstagning, ifyllande av blankentt, dosha-test och div. frågor om levnadsvanor m.m. så får du råd för en god hälsa och balans i kroppen.

Naturens element finns representerade i oss och det ser olika ut hos alla. Vid obalans kan råd, köksråd och örtmedicin hjälpa din kropp att hitta tillbaka till sin naturliga förmåga igen.


Ayurveda är sanskrit och betyder - Kunskap om livet. Och ju mer du lär dig och utforskar så kommer du få en större förståelse samt en bättre balans i livet.

Denna läkekonst sägs vara flera tusen år gammal

Grundläggande så kan man säga att ayurveda är kunskap om elementen vi har omkring oss dvs jord, vatten, eld, rymd och luft.
Dessa element med dess olika kvaliteer finns omkring oss.

Men dessa element är inte bara något vi har omkring oss, utan också i oss.

Kapha står för jord+vatten, Pitta för eld (och lite vatten) och Vata för rymd+luft.

Vi har alla dessa element i oss men ofta är det ett eller två som dominerar i kroppen.

Vid en hälsorådgivning kollar man hur det ser ut i din kropp och ger råd om hur du kan balansera upp doshorna och kroppen.


Ex. dominerar Pitta i din kropp så är du en person med mycket eld, du är målinriktad, pratar gärna och ställer frågor, är snabb i tanken och bestämd gång, har koll på det du vill, i balans mycket kärleksfull. Är du i obalans kan elden bli för stark, en sådan obalans kan visa sig i att du bränner ut dig, blir lättirriterad, arg, får inflammationer och värk i kroppen m.m.. Pitta problem sätter sig gärna i organ som lever, njurar, galla, mjälte, m.m...


En person med mycket Vata som står för stor rymd inom dig, dvs du behöver mycket space/egen tid för att må bra men står också för luft dvs rörelse. Du rör dig som en vind framåt men är också känslig för för mycket rörelse omkring dig, för mkt intryck eller resor. Kan då bli fmkt luft i magen eller rörigt i huvudet.

En person med mycket vata har mycket idéer, påbörjar gärna saker men är sämre på att slutföra dem. Tappar lätt tråden när den pratar .Struktur är därför väldigt viktigt för en vata

Vata obalanser kan visa sig i kroppen med för mycket torka, stelhet ex knakandeleder som behöver smörjning

Vanliga vataobalanser idag är sjukdomssymptom som Artrit och reumatiska problem men även utbrändhet av för mycket tankar och intryck som skapar stress.


Kapha står för jord dvs stabilitet, struktur och vatten smörjning i kroppen.

En person med mycket kapha står stadigt när det blåser mycket, dvs är ej lika känslig för mycket intryck och rörelse som en Vata. Den tar ofta inga snabba beslut utan tänker ordentligt innan den handlar. För en kapha är famlij och omhändertagande mycket viktigt, den ser gärna till hela familjens behov innan den tar olika beslut, det gör heller ingenting om det ej händer så mycket, är nöjd ändå. Det kan dock bli obalans om det blir för mycket stagnation, en tröghet i kropp och sinne. Det kan bli för mycket smörjning i kroppen och ofta då kanske för lite eld.

Hur påverkar man då kroppen och doshorna, jo en viktig sak är att kolla på vad vi stoppar i oss.

Maten och hur den påverkar vår förbränning i kroppen så det ej blir stagnation och obalanser eller för mycket eld och inflammationer o.s.v..

En pitta blir inte mindre eldig av exempelvis kryddstark mat som den ofta älskar samt en kapha blir inte mindre tung av för mycket tung, fet, såsig mat.

Men också vad vi gör i det dagliga livet samt i vilka miljöer vi vistas i. En del kan vi påverka och en del inte.

Ex. en person med mycket Vata kan undvika för mycket röriga miljöer och försöka få mer struktur i det dagliga livet, eller omge sig med ett tungt varmt täcke på natten så den tillför lite tyngd. Medans en kapha kan må bättre med ett tunnare luftigt täcke.

Ja som sagt det en del kan vi påverka och en del inte men det är intressant att bli medveten om vad som är bra för just mig och vad jag ska försöka undvika.

Sen vill jag sist men inte minst slå ett slag för de fantastiska Ayurvediska köksråd som finns där du genom maten, kryddorna och örterna hjälpa din kropp till självläkning.

Rena och balansera obalanser i kroppen.

För att få reda på hur balansen ser ut i din kropp och din speciella konstitution så bokar du en hälsorådgivning. Vi går här igenom frågor, gör pulstagning m.m..

Välkommen !   

LouiseAyurveda - en tusenårig lära /läkekonst